Islamska država preuzela odgovornost za napad u Kairu

"Vojnici Islamske države danas su digli u vazduh automobil s 450 kilograma eksploziva" ispred italijanskog konzulata, navela je ta organizacija
0 komentar(a)
italijanski konzulat Kairo, Foto: Reuters
italijanski konzulat Kairo, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2015. 20:43h

Sunistski ekstremisti iz Islamske države preuzeli su večeras odgovornost za napad kod italijanskog konzulata u Kairu gdje je jedna osoba ubijena i četiri povrijeđene, pozivajući muslimane da ne idu na "visoko obezbijeđena mjesta" u Egiptu.

"Vojnici Islamske države danas su digli u vazduh automobil s 450 kilograma eksploziva" ispred italijanskog konzulata, navela je ta organizacija a prenosi američki portal specijalizovan za islamističke sajtove (SITE).

Eksplozija se dogodila danas poslije podne. U napadu je eksplodirao dio fasade konzulata koji je tada bio zatvoren i nalazi se u užem centru Kaira.

To je prvi napad na jednu diplomatsku misiju u Egiptu od početka talasa nasilja džihadista započetog prije dvije godine u toj zemlji.

"Savjetujemo muslimane da se drže podalje od tih obezbijeđenih mjesta, koje su legitimne mete mudžahedina", dodaje se u saopštenju Islamske države.

Bonus video: