Nestle uništava knedle vrijedne 50 miliona dolara

Nestle, čije je sjedište u Švajcarskoj, saopšto je da njegov ogranak u Indiji povlači knedle iz prodavnica, fabrika i distributivnih centara, radi uništenja
0 komentar(a)
Nestle knedle, Foto: Beta/AP
Nestle knedle, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.06.2015. 14:42h

Ogranak kompanije Nestle za Indiju saopštio je da će unišiti instant-knedle u vrijednosti od 3,2 milijarde rupija (50 miliona dolara) nakon što su vlasti te zemlje zabranile njihovu prodaju zbog toga što je u njima otkrivena nedozvoljena koncentracija olova.

Indijska komisija za bezbjednost hrane zabranila je prošlog mjeseca prodaju Magijevih knedli, koje proizvodi Nestle Indija, zato što su testiranja sprovedena širom zemlje pokazala da one sadrže daleko veću koncentraciju olova od dozvoljene.

Takođe je detektovan hemijski zaslađivač monosodijum glutamat, poznat kao MSG, koji nije bio naveden na deklaraciji proizvoda.

Nestle tvrdi da su njegove knedle bezbjedne i žalio se na presudu suda u Mumbaiju.

Nestle, čije je sjedište u Švajcarskoj, saopšto je da njegov ogranak u Indiji povlači knedle iz prodavnica, fabrika i distributivnih centara, radi uništenja.

Magijeve knedle su još od osamdesetih godina prošlog vijeka veoma popularne u Indiji među đacima, studentima i mlađim radnicima.

One se mogu naći čak i u najzabačenijim selima u Indiji.

Bonus video: