Irak: U napadima Islamske države ubijeno 13 policajaca

Četvorica bombaša samoubica su automobilima napunjenim eksplozivom upali u dva kontrolna punkta i sjedište vojske u oblasti Al Hadžadž, u razmaku od 15 minuta
1 komentar(a)
Islamska država, Irak, Foto: Beta-AP
Islamska država, Irak, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.06.2015. 13:27h

U više koordiniranih samoubilačkih napada Islamske države na bezbjednosne ispostave iračkih vlasti sjeverno od Bagdada danas je ubijeno 13 ljudi, dok su u provinciji Anbar spriječeni novi napadi, saopštile su vlasti.

Četvorica bombaša samoubica su automobilima napunjenim eksplozivom upali u dva kontrolna punkta i sjedište vojske u oblasti Al Hadžadž, u razmaku od 15 minuta.

U napadu je poginulo 13 šiitskih policajaca i vojnika, a ranjeno 24, saopštila je policija.

Al Hadžadž se nalazi između gradova Bajdži i Tikrit u provinciji Salahudin. U Bajdžiju se nalazi najveća naftna rafinerija u Iraku i elektrana. U njemu su vođeni žestoki sukobi pripadnika Islamske države i vladinih snaga, koje su prije nekoliko dana preuzele kontrolu nad gradom.

Tikrit, rodno mjesto Sadama Huseina, takođe je bila zauzela Islamska država, ali su iračke snage uspjele da ga oslobode.

Policija je saopštila da su bezbjednosne snage uspjele da spriječe samoubilačke napade u mjestu Garma, istočno od grada Faludža, tako što su protivtenkovskim raketama uništile autmobile-bombe.

Iračke snage, uz podršku šiitske milicije i vazdušnih napada međunarodnih snaga pod vođstvom SAD, bore se da povrate kontrolu nad velikim područjima koja je prošle godine zauzela Islamska država.

Bonus video: