Kao beba u bolnici pala na glavu, dobila odštetu od 11 miliona dolara

Prema riječima njene majke, tom prilikom je zadobila modrice na glavi, frakturu lobanje iznad lijevog uha i imala izliv tečnosti na mozak
1 komentar(a)
beba, Foto: Shutterstock
beba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.06.2015. 09:48h

Australijanka, koja je kao beba u bolnici pala na glavu i tom prilikom zadobila ozbiljne povrede glave, dobila je rekordnih 11,7 miliona dolara odštete.

Ova 19-godišnjakinja, čije ime nije saopšteno, imala je samo četiri nedjelje kada je zadobila povrede u bolnici Port Hedlend na zapadu Australije aprila 1996.

Prema pisanju tamošnjih medija, beba je ispala trogodišnjem dječaku koji je, bez nadzora, zašao u izolovano odjeljenje bolnice i došao do njenog kreveca.

Prema riječima njene majke, tom prilikom je zadobila modrice na glavi, frakturu lobanje iznad lijevog uha i imala izliv tečnosti na mozak.

Djevojka je provela dvije nedjelje na intenzivnoj njezi u bolnici u Pertu, ali joj se motorni refleksi nisu vratili u normalu, kaže njena majka.

Ovo je najviša odšteta u oblasti zdravstva u Australiji. Prije pet godina, nadležni su morali da isplate navodno 10 miliona dolara šestodišnjoj Sabi Baton, usljed teških komplikacija izazvanih vakcinom protiv gripe.

Bonus video: