Republikanci prijete da će zauzdati Obamu

Propisi koje opozicija namjerava da blokira ili odloži obuhvataju Obamin plan za suzbijanje zagađenja ugljem iz termo-elektrana, i predlog da se još više ograniči zagađenje koje dovodi do nastanka smoga, povezanog s astmom i drugim bolestima organa za disanje
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2015. 06:28h

Američka vlada kaže da će nov savezni propis o regulaciji potoka i vlažnih staništa zaštititi vodu za piće 117 miliona ljudi u SAD.

Ali, opozicioni Republikanci kažu da je to masivno prekoračenje ovlašćenja vlade koje će čak i bare i jarke podvrći regulaciji.

Republikanska senatorka Šeli Mur Kapito iz Zapadne Virdžinije je zato obećala da će "zauzdati'' predsjednika SAD, Baraka Obamu koji se bori za taj propis.

Ali, to je već poznata prijetnja jer su Kapito i drugi Republikanci obećali da će blokirati čitav niz propisa o zaštiti okoline što su prioriteti drugog Obaminog predsjedničkog mandata, a posebno da će zaustaviti njegove napore da se smanji zagađenje koje dovodi do zagrijavanja klime.

Propisi koje opozicija namjerava da blokira ili odloži obuhvataju Obamin plan za suzbijanje zagađenja ugljem iz termo-elektrana, i predlog da se još više ograniči zagađenje koje dovodi do nastanka smoga, povezanog s astmom i drugim bolestima organa za disanje.

Bonus video: