Operacija hapšenja napadača, Paštuni traže zaštitu

Oni su kovčege sa Paštunima koji su juče ubijeni, stavili ispred vladinih zgrada i upozorili da nikog neće sahraniti, dok im ne bude bila garantovana bezbjednost
196 pregleda 0 komentar(a)
Pakistan Paštuni, Foto: Reuters
Pakistan Paštuni, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2015. 13:55h

Pakistanske bezbjednosne službe rano jutros počele su akciju hapšenja osumnjičenih za napade na dva autobusa, u kojima je na jugozapadu Pakistana ubijeno najmanje 19 ljudi, saopštili su zvaničnici.

U saopštenju paramilitarnih jedinica Graničnog korpusa navedno je da u akciji u provniciji Baludžistan učestvuje njihovih 200 vojnika.

U jučerašnjem napadu na dva autobusa, koji su išli u pravcu Karačija, ubijeno je 19 ljudi, a šest je ranjeno. Jedna osoba je u teškom stanju.

Privatna televizija Geo TV objavila je razovor sa jednim od spasenih putnika, koji je rekao da su napadači ljude u autobusima podijelili po etničkoj pripadnosti i da su pripadnike naroda Paštuna zadržali, a Beludže pustili na slobodu.

"Napadači su Paštune postavili u jednu liniju i pošto su provjerili njihove lične karte, otvorili su vatru", rekao je taj očevidac.

Stotine Paštuna danas je protestovalo u gradu Keti, glavnom gradu provincije Baludžistan.

Oni su kovčege sa Paštunima koji su juče ubijeni, stavili ispred vladinih zgrada i upozorili da nikog neće sahraniti, dok im ne bude bila garantovana bezbjednost.

Bonus video: