Haradinaj: Kosovo dio globalne koalicije u borbi protiv terorizma

Haradinaj se danas sastao sa koordinatorom za borbu protiv terorizma u Stejt departmentu, ambasadorom Nejtanom Salesom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim političkim pitanjima na Kosovu i jačanju saradnje Kosova i SAD-a
97 pregleda 8 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.10.2018. 19:06h

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocijenio je danas da je Kosovo dio globalne koalicije u borbi protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma, koju predvode SAD, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Haradinaj se danas sastao sa koordinatorom za borbu protiv terorizma u Stejt departmentu, ambasadorom Nejtanom Salesom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim političkim pitanjima na Kosovu i jačanju saradnje Kosova i SAD-a.

U saopštenju se navodi da je Haradinaj obavijestio Salesa o napretku i zalaganju Kosova za jačanje vladavine reda i zakona i konsolidaciji bezbjednosnih institucija, kao i da je kazao da je Kosovo dio globalne koalicije u borbi protiv terorizma.

"Zalažemo se za stratešku saradnju sa SAD u svim oblastima od zajedničkog interesa. Svjesni smo i zahvalni na kontinuiranoj podršci koju ste dali u teškim vremenima, i sada u sprovođenju demokratske izgradnje države", rekao je Haradinaj.

Kosovski premijer je zatražio podršku SAD-a za prijem Kosova u Interpolu i u drugim značajnim međunarodnim organizacijama.

Ambasador Sales je pohvalio napredak Kosova i rekao da će Kosovo u budućnosti i dalje imati podršku SAD-a, ocjenivši istovremeno da su jačanje "vladavine zakona i demokratski razvoj zemlje važni na euro-atlantskom putu".

Bonus video: