Opomenuti umjetnici koji su postavili Snoudenovu bistu

Zvaničnici bruklinskog Fort Grin parka naložili su danas uklanjanje statue Snoudena sa spomenika američkog Rata za nezavisnost, više sati nakon što je, preko noći, bista tamo bez dozvole postavljena
2 komentar(a)
Edvard Snouden, Foto: Reuters
Edvard Snouden, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.05.2015. 06:31h

Advokat misterioznih umjetnika koji su postavili bistu Edvarda Snoudena na ratni spomenik u njujorškom parku izjavio je juče da su umjetnici opomenuti ali ne i krivično gonjeni.

Ronald Kabi je pojasnio kako je bista odbjeglog uzbunjivača Nacionalne bezbjednosne agencije (NSA) Edvarda Snoudena vraćena dvojici umjetničkih aktivista uoči planirane izložbe. Advokat je dodao da su umjetnici dobili pozive zbog zadržavanja u parku nakon radnog vremena, što nije krivična stvar.

Policija nije za sada voljna da odgovara na pitanja novinara o ovoj stvari. Niti advokat Kabi, niti vlasti, nisu htjeli da objelodane identitet tih "umjetničkih aktivista".

Zvaničnici bruklinskog Fort Grin parka naložili su danas uklanjanje statue Snoudena sa spomenika američkog Rata za nezavisnost, više sati nakon što je, preko noći, bista tamo bez dozvole postavljena.

Menhetn galerija tražila je da izloži problematično djelo, čiji se autor u vijesti agencije Asošijejtid pres ne pominje, kao što nije jasno ni da li su "umjetnički aktivisti" autori biste ili samo njeni postavljači na već postojeći spomenik.

Bonus video: