Policajac heroj: Tri sata svojim tijelom držao muškarca zarobljenog u olupini

U posljednjih sedam dana saobraćajni policajci iz Junana već su dvaput završili na naslovnicama lokalnih kineskih medija zbog herojstva. Tako je protekle nedjelje, 3. maja, jedan saobraćajac preuzeo ulogu babice i porodio trudnicu u automobilu koji se pokvario nasred ulice
11 komentar(a)
Ni Haiting, Foto: Sina News
Ni Haiting, Foto: Sina News
Ažurirano: 06.05.2015. 19:15h

Saobraćajni policajac iz Kine je postao pravi heroj nakon što su na internetu njegove objavljene fotografije na kojima se vidi kako dijelom podupire nogu i ruku muškarca, zarobljenog u prevrnutom kamionu, nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila na autoputu Junan u Kini, prenosi Sina News.

U kamionu su ostali zarobljeni vozač i suvozač, a dio vozačevih ektremiteta visio je u nezgodnom položaju iz kamiona, što mu je uzrokovalo velik bol, pa je policajac Ni Haiting svojim tijelom tri sata držao njegovu ruku i nogu u vodoravnom položaju, sve dok spasioci nisu izvukli obojicu unesrećenih iz kamiona.

I vozač i suvozač se nalaze trenutno u bolnici i oporavljaju se od nesreće.

U posljednjih sedam dana saobraćajni policajci iz Junana već su dvaput završili na naslovnicama lokalnih kineskih medija zbog herojstva. Tako je protekle nedjelje, 3. maja, jedan saobraćajac preuzeo ulogu babice i porodio trudnicu u automobilu koji se pokvario nasred ulice, piše Dnevnik.hr.

Bonus video: