Demokrate: Tramp odobrava nasilje; Tramp: Mediji da prekinu neprijateljstva

Demokrate, Šumer i Pelosi su optužili Trampa da je podržavao "kongresmena koji je udario novinara, neonaciste koji su ubili ženu u Šarlotsvilu, pristalice nasilja prema demonstrantima, diktatore širom svijeta koji ubijaju svoje građane"
52 pregleda 0 komentar(a)
Čak Šumer, Foto: Reuters
Čak Šumer, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2018. 06:41h

Lideri demokrata u Kongresu SAD optužili su predsjednika Donalda Trampa da odobrava nasilje nakon što su improvizovane bombe poslate na adrese Bila i Hilari Klinton, Baraka Obame, Si-En-Ena (CNN) i drugih koje Tramp često kritikuje.

Trampov poziv na jedinstvo će "zvučati prazno sve dok on ne povuče svoje izjave kojima odobrava nasilne činove", naveli su u zajedničkoj izjavi senator Čak Šumer i kongresmenka Nensi Pelosi.

"Opet i opet predsjednik odobrava fizičko nasilje i svojim riječima i djelima dijeli Amerikance", naveli su oni.

Šumer i Pelosi su takođe optužili Trampa da je podržavao "kongresmena koji je udario novinara, neonaciste koji su ubili ženu u Šarlotsvilu, pristalice nasilja prema demonstrantima, diktatore širom svijeta koji ubijaju svoje građane".

Oni su na kraju naveli da je predsjednik SAD "slobodne medije nazvao neprijateljima naroda".

Tramp pozvao medije da prekinu neprijateljstva

Predsjednik SAD Donald Tramp ponovo je osudio slanje paketa s eksplozivom na adrese više njegovih kritičara, istovremeno pozvavši medije na "prekid neprijateljstava".

"Federalna vlada vodi agresivnu istragu i pronaći ćemo odgovorne i privesti ih pravdi. Nadam se veoma brzo", rekao je Tramp na jučerašnjem predizbornom skupu u Viskonsinu.

Prema njegovim riječima, svi akti političkog nasilja ili prijetnje istim su "napad na američku demokratiju".

Tramp je pozvao sve da razgovaraju "u miru i harmoniji".

Takođe, predsjednik SAD je izjavio da bi mediji trebalo da koriste "pristojan ton i prekinu beskrajna neprijateljstva kao i neprestane i često pogrešne negativne priče i napade".

"To treba da prestane. Za samo 13 dana su veoma, veoma važni izbori", rekao je on.

Bonus video: