SAD: Bivši sveštenik hoće u Bijelu kuću

Ovoga puta između republikanaca će se bitka voditi oko socijalnih pitanja, kao što su pravo na abortus i gej brakovi, prenosi Rojters
0 komentar(a)
Majk Hakabi, Foto: Beta-AP
Majk Hakabi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.05.2015. 09:04h

Republikanac Majk Hakabi, bivši baptistički sveštenik i borac za kulturu, najaviće danas svoju kandidaturu za predsjednika SAD.

Bivški guverner Arkanzasa (59) postao je nacionalna figura kada je na lokalnim nominacijama za predsjednika, u Ajovi 2008. godine pobijedio Mita Romnija.

Ovoga puta između republikanaca će se bitka voditi oko socijalnih pitanja, kao što su pravo na abortus i gej brakovi, prenosi Rojters.

Ankete pokazuju da među republikanskim biračima ima samo jednocifrenu podršku, a njegovi glavni rivali su Ted Kruz i Rik Santorum.

Kruz je senator iz Teksasa i progalsio je svoju kandidaturu u martu, a Santorum je raniji senator iz Pensilvanije, koji je pobijedio u Ajovi 2012. godine.

Hakabi je izjavio da ima iskustvo, koje njegovim rivalima nedostaje.

On je možda predsjednička nada koja najjasnije govori o ekonomiji.

"Stavio sam Ameriku i njene radnike na prvo mjesto. Previše je političkog staleža na Vol stritu i vašingtonske elite na prvom mjestu", naveo je on, dodajući da se oni ne bore za američke radnike.

On je veoma oštar kada se bori protiv nemorala.

U svojoj knjizi "Bog, oružje, griz i umak", on je napao jedan od najpoznatijih svjetskih zabavnih parova Bijonese i Džej Zija.

On je u knjizi postavio pitanje da li je reper Džej Zi prešao liniju od muža do svodnika svoje žene.

On je takođe u knjizi sarkastično primijetio da bi biseksualcima trebalo omogućiti da imaju više od jednog bračnog druga.

Bonus video: