Oslobođeno još preko 230 talaca Boko Harama

Ekstremisti koriste taktiku masovne otmice, tvrdi Amnesti Internešnel, pošto su oteli oko 2.000 žena i djevojčica od početka prošle godine, a mnoge od njih završile su u vojnim jedinicama Boko Haram ili kao živi štit u oružanim borbama tokom šest godina pobune
0 komentar(a)
Boko Haram, Foto: Reuters
Boko Haram, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2015. 08:05h

U Nigeriji je spaseno još 234 otetih djevojčica i žena iz jakog uporišta Boko Haram u šumi Sambisa na sjeveroistoku zemlje, saopštila je nigerijska vojska.

U saopštenje Komande nigerijske odbrane na zvaničnom Tviter nalogu navodi se da je, u posljednjih nekoliko dana, spaseno više od 677 ženskih osoba, prenijela je agencija AP.

Nigerijska vojska pokrenula je jedinice kopnene vojske posle vazdušnih napada u šumu Sambisa gde se nalaze logori islamskih ekstremista koji se smatraju za njihova poslednja uporišta.

AFP dodaje da su oslobođene žene u Kavuri i Konduga iz šume Sambisa i da vojska navodi da se nastavlja borba protiv Boko Harama na raznim frontovima, a da će njihovi napori biti koncentrisani na spasavanje talaca i uništavanje svih terorističkih kampova i objekata u toj šumi.

Ekstremisti koriste taktiku masovne otmice, tvrdi Amnesti Internešnel, pošto su oteli oko 2.000 žena i djevojčica od početka prošle godine, a mnoge od njih završile su u vojnim jedinicama Boko Haram ili kao živi štit u oružanim borbama tokom šest godina pobune.

Bonus video: