Uzbuna u Australiji zbog falsifikovanih kondoma

Proizvođači kondoma godinama se bore s falsifikovanjem na tržištu. Milioni falsifikovanih kondoma prodaju se u svijetu, a najviše u Kini
53 pregleda 1 komentar(a)
Kondomi Australija, Foto: Reuters
Kondomi Australija, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2015. 12:07h

Autralija je naložila povlačenje falsifikovanih kondoma marke Durex, jer oni nisu mogli da spriječe trudnoću niti da zaštite od polno prenosivih bolesti jer su bili puni rupa.

Australijsko ministarstvo zdravlja takođ je upoznalo zdravstvene radnike sa slučajem i izdalo je upozorenje kako savjetovati pacijente.

Kondomi su bili u prodaji od 12. marta do 10. aprila.

"Zdravlje i sigurnost naših kupaca su nam na prvom mjestu. Sve korisnike koji su kupili falsifikovane kondome obavijestili smo da ih ne koriste, da ih vrate i potraže stručnu ljekarsku pomoć. Istraga o incidentu je u toku,"rekao je predstavnik Groupon Australija. Kondome su nabavili preko kompanije Endgelounge Enterprises koja posluje pod nazivom Citrus Beat.

Proizvođači kondoma godinama se bore s falsifikovanjem na tržištu. Milioni falsifikovanih kondoma prodaju se u svijetu, a najviše u Kini.

Šangajska policija objavila je u srijedu da je zaplijenila tri miliona lažnih kondoma u kojima se nalaze otrovni metali. Tokom 2013. godine u Kini je zaplijenjeno gotovo pet miliona falsifikovanih kondoma.

Bonus video: