Britanski državni sekretar za saobraćaj podnio ostavku zbog Bregzita

"Sve mi je jasnije da bi sporazum o izlasku (Britanije iz EU) koji je se sada finalizuje bio ogromna greška", napisao je u saopštenju Džo Džonson, mlađi brat bivšeg britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona, jednog od vođa kampanje za Bregzit koji je i sam podnio ostavku u vladi u julu
62 pregleda 0 komentar(a)
protivnici Bregzita, Foto: Reuters
protivnici Bregzita, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2018. 17:23h

Britanski državni sekretar za saobraćaj Džo Džonson danas je podnio ostavku zbog neslaganja sa sporazumom o Bregzitu koji pokušava da postigne premijerka Tereza Mej i koji je prema njemu "ogromna greška".

"Sve mi je jasnije da bi sporazum o izlasku (Britanije iz EU) koji je se sada finalizuje bio ogromna greška", napisao je u saopštenju Džo Džonson, mlađi brat bivšeg britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona, jednog od vođa kampanje za Bregzit koji je i sam podnio ostavku u vladi u julu.

Džo Džonson je rekao da Britanija ide ka nejasnom Bregzitu koji će je ostaviti u podređenom položaju prema EU bez mogućnosti da ima riječ o pravilima koja će rukovoditi ogromnim djelovima njene privrede.

Ocjenio je da je to "neprihvatljivo i neodrživo" i da je ogromna razlika između onog što je obećano u referendumskoj kampanji i šta se sada nudi u dogovoru koji premijerka predlaže, te da nije imao drugi izbor nego da podnese ostavku.

"Mislim da je neophodno da se sada vratimo narodu i provjerimo da li su zadovoljni time da nastave na ovoj čudnoj osnovi umjesto da smo u Evropi, ali nerukovođeni Evropom mi ćemo biti van Evrope a ipak u potpunosti pod evropskom upravom," rekao je on.

Bonus video: