Tunis: Obalska straža spasila 174 migranta

Nakon što su spaseni, migranti o čijoj nacionalnosti još uvijek nema podataka, su privremeno smješteni u jedno skladište u tuniskoj luci Zarzis
0 komentar(a)
Spasavanje, imigranti, Italija, Foto: Beta-AP
Spasavanje, imigranti, Italija, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.04.2015. 16:29h

Tuniska obalska straža i mornarica spasla je 174 migranta sa dva broda koja su se pokvarila na putu iz Libiji prema Italiji, saopštio je Crveni polumjesec.

Sa brodova koji su se nalazili u blizini tuniske jugoistočne obale bili su upućeni pozivi za pomoć, prenosi AFP.

Nakon što su spaseni, migranti o čijoj nacionalnosti još uvijek nema podataka, su privremeno smješteni u jedno skladište u tuniskoj luci Zarzis.

Italijanska obalska straža je danas objavila kako je iz mora izvučeno devet tijela migranata, nakon što je brod na kojem je bilo više od 150 ljudi potonuo u blizini libijske obale. Sa tog broda su spasena 144 migranta. Izbjeglice iz Afrike i sa Bliskog istoka, koje bježe od konflikata i siromaštva, sve češće se nesigurnim i pretrpanim brodovima otiskuju sa libijske obale u želji da dođu do Evrope. Prema podacima UNHCR, u 2014. godini je od više od 218.000 migranata, koji su krenuli preko Mediterana, najmanje 3.500 izgubilo život, što tu rutu čini najsmrtonosnijim migrantskim putem u svijetu.

Bonus video: