Obama: Hilari Klinton bi bila odličan predsjednik SAD

Ona je bila fantastičan kandidat 2008. Podržavala me na izborima. Bila je izvanredan državni sekretar. Ona je moj prijatelj", naglasio je Obama
2 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Shutterstock
Hilari Klinton, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.04.2015. 16:20h

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da bi bivša državna sekretarka Hilari Klinton bila dobar predsjednik SAD.

Obama je ovo rekao na konferenciji za novinare u Panami, na Samitu Amerika, uoči očekivanog objavljivanja kandidature Hilari Klinton za Bijelu kuću.

"Ona je bila fantastičan kandidat 2008. godine. Podržavala me na izborima. Bila je izvanredan državni sekretar. Ona je moj prijatelj", naglasio je Obama.

"Mislim da bi bila odličan predsjednik", kazao je američki predsjednik, prenijela je agencija Frans pres.

Mediji su ranije najavili da će Hilari Klinton danas staviti tačku na višemjesečne spekulacije o njenoj političkoj budućnosti i putem društvenih mreža objaviti kandidaturu za Bjelu kuću i odmah započeti kampanju za predsjedničke izbore 2016. godine.

Pozivajući se na dobro obavještene izvore, agencija AP je javila da će Klinton prvo putem video snimka, koji će okačiti na društvene mreže, tražiti nominaciju Demokratske stranke, a potom će u Ajovi i Nju Hempširu održati manje skupove.

U prethodnoj trci za predsjednika 2008. godine, Hilari Klinton je izgubila od Baraka Obame.

Ako bude izabrana, biće prva žena na čelu SAD.

AP je nedavno javio da Hilari Klinton u kampanji namjerava da se fokusira na manje skupove.

Tim Hilari Klinton nastoji da je dovede u direktan kontakt sa glasačima u američkim državama, a da se izbjegnu pompezni, veliki skupovi.

Cilj je da u centru kampanje budu glasači, a ne toliko sama Klintonova.

Strategija je usmjerena na ono što saradnici Klintonove vide kao njeno najjače oružje, a to je da je ona dobra u malim grupama i u konverzacijama jedan na jedan.

Bonus video: