Arapska koalicija: Više od 1.200 napada za 17 dana u Jemenu

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, od početka konflikta u Jemenu je ubijeno gotovo 650 ljudi, a više od 2.000 je ranjeno
0 komentar(a)
Sana, Foto: Reuters
Sana, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2015. 18:50h

Arapska koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom, saopštila je u Rijadu da je sprovela 1.200 napada na položaje šiitskih pobunjenika u Jemenu od početka vazdušne operacije započete prije 17 dana.

Saudijski general Ahmed Asiri izjavio je da je na početkom operacije, 26. marta, bilo dnevno u prosjeku 35 napada, zatim, 50 i 80 a sada po 120.

"Vazdušni napadi su uništili vazduhoplovne i balističke položaje šiitskih pobunjenika lojalnih bivšem jemenskom predsjedniku Aliji Abdulahu Salehu. Napadi će biti nastavljeni", rekao je Asiri.

Saudijski general je najavio da će u "odgovarajućem trenuktu, biti preduzeta i kopnena operacija".

Pobunjenici, za koje međunarodna zajednica tvrdi da imaju podršku Irana, pod kontrolom drže Sanu, teritorije u centralnom i zapadnom dijelu Jemena i djelove grada Adena, koji je aktuelni predsjednik Abd Rabo Mansur Hadi morao da napusti.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, od početka konflikta u Jemenu je ubijeno gotovo 650 ljudi, a više od 2.000 je ranjeno.

Bonus video: