SAD: Rand Pol u trci za predsjednika, Mekejn hoće opet za senatora

Mekejn, koji je u Senatu na dužnosti predsjednika Odbora za oružane snage, rekao je da je veoma zabrinut za nacionalnu bezbjednost
0 komentar(a)
Rand Pol, Foto: Beta-AP
Rand Pol, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.04.2015. 14:41h

Republikanski senator iz Kentakija Rand Pol (52) najavio je danas da će učestvovati u trci za narednog predsjednika SAD, koji će biti biran u novembru 2016. godine.

"Kandidujem se za predsjednika da bih vratio našu zemlju na principe slobode i ograničene vladavine“", naveo je Pol na svom internet sajtu.

Prema procjenama američkih medija, Pol je treći republikanac po rejtingu sa 12 odsto podrške, a za učešće u predsjedničkoj trci ispred njega su iz te stranke još i Džeb Buš sa 16 odsto i Skot Voker sa 13 procenata.

Istovremeno, republikanski senator iz Arizone Džon Mekejn (78), najavio je da će se on 2016. godine kandidovati za još jedan, šesti po redu mandat u gornjem domu američkog Kongresa.

Mekejn, koji je u Senatu na dužnosti predsjednika Odbora za oružane snage, rekao je da je veoma zabrinut za nacionalnu bezbjednost zbog nesposobnog rukovodstva predsjednika SAD, navodeći da njegovo vrijeme "tek dolazi".

Bonus video: