STRADALI I POLICAJCI

Kenija: U napadu na kampus Univerziteta Garisa 147 žrtava

Ministar unutrašnjih poslove Kenije Jozef Nkaiseri ističe kako je ovo najkrvaviji napad u Keniji još od 1998.
2 komentar(a)
Al Šabab, Foto: Beta-AP
Al Šabab, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.02.2019. 15:20h

U napadu pripadnika somalijske islamističke terorističke grupe al-Šabab na kampus Univerziteta Garisa u Keniji, ubijeno je 147 ljudi, uz još četvoricu napadača, saopštilo je kenijsko ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Osim studenata među poginulima su i dvojica policajaca, jedan vojnik i dva čuvara, a ima i 79 ranjenih, prenosi AP. 

Prema saopštenju kenijskih bezbjednosnih zvaničnika, koji se nalaze na mestu događaja, višečasovna operacija oslobađanja desetina talaca je završena, a konačni bilans žrtava bi mogao da se popne na više od 150. 

Ministar unutrašnjih poslove Kenije Jozef Nkaiseri ističe kako je ovo najkrvaviji napad u Keniji još od 1998, kada je napadnuta američka ambasada u Najrobiju.

Kenija je ponudila nagradu od 200 miliona šilinga (215.000 dolara) za informaciju koja bi dovela do hapšenja Mohameda Mohamuda, čoveka koji je prvi na listi traženih povodom današnjeg napada na univerzitetski kampus.

Ministarstvo je objavilo sliku Mohamuda na svom zvaničnom Tviter nalogu, upućujući osobe koje su ga vidjele da se obrate policiji na priložene brojeve telefona, a Mohamudove slike su se pojavile i na posterima. 

Preporučujemo za Vas