Incident i pucnji kod sjedišta NSA u Baltimoru

Incident se dogodio blizu jedne od kapija kompleksa, ali daleko od zgrada gdje se nalazi sjedište NSA
3 komentar(a)
NSA Baltimor, Foto: Twitter.com
NSA Baltimor, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 30.03.2015. 16:40h

Jedna osoba je poginula, a najmanje dvije su povrijeđene u pucnjavi na ulazu u sjedište američke obavještajne službe NSA u Baltimoru.

Prema navodima CNN, dvije osobe su pokušale da probiju glavnu kapiju i uđu u dvorište sjedišta Nacionalne bezbjednosne agencije.

Pripadnik NSA je ubio jednog od napadača, dok je drugog teško ranio, a snimci iz vazduha prikazuju dva oštećena vozila, od kojih je jedan džip policije.

Incident se dogodio blizu jedne od kapija kompleksa, ali daleko od zgrada gdje se nalazi sjedište NSA.

Ulaz u sjedište NSA u vojnoj bazi Fort Mid opkolile su jake policijske snage, pojedini mediji javljaju da je povrijeđen i policajac, a zvanično je saopšteno da su hitne službe upućene na mjesto zbivanja zbog "sudara u koji su umiješana dva vozila i pucnjave iz vatrenog oružja".

Dostupni su samo snimci iz vazduha lokalne televizije, na kojima se čini da je pored crnog terenskog vozila jedno tijelo prekriveno bijelim platnom, prenosi B92.

Televizijska mreža NBC navodi da nema indicija da je u pitanju teroristički akt, kao i da se ne zna da li je u pitanju "kriminalna aktivnost ili sukob nakon nesreće".

Istragu slučaja preuzeo je FBI.

Bonus video: