Obama: Ovo je najbolja prilika u više decenija za bolje odnose Irana i SAD

"Vjerujem da naše nacije imaju istorijsku priliku da riješe ovo pitanje mirno - to je šansa koju ne bi trebalo da propustimo", dodao je Obama
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.03.2015. 07:49h

Predsjednik SAD Barak Obama je u poruci iranskom narodu naveo da je ova godina "najbolja prilika u više decenija" da se stvori drugačiji odnos između dvije zemlje.

Obama je kazao da je u nuklearnim pregovorima sa Iranom postignut napredak, ali da su ostale neke praznine, prenio je Rojters.

"Ovakav trenutak se možda neće uskoro ponoviti", rekao je Obama u video poruci povodom proslave Iranske nove godine.

"Vjerujem da naše nacije imaju istorijsku priliku da riješe ovo pitanje mirno - to je šansa koju ne bi trebalo da propustimo", dodao je on, izvijestio je Rojters.

Obama je naveo da je Iran ispunio svoje obaveze na osnovu privremenog nuklearnog sporazuma, ali da su predstojeći dani i nedjelje od kritičnog značaja, javio je AP.

On je dodao da postoji način da Iran uvjeri svijet da ne želi nuklearno oružje i da bi taj put Irancima donio veće mogućnosti.

Ako, međutim, iranski lideri ne budu izabrali taj put, Iranci će ostati izolovani i lišeni globalnih mogućnosti, kazao je Obama, izvijestio je AP.

Bonus video: