KARTE I PO 15 DOLARA

Ryanair će letjeti za SAD

Kako piše Daily Mail, cijena karte u jednom smjeru za let koji će povezivati evropski i američki grad iznosiće oko 15 dolara, ali će broj karata po toj cijeni biti ograničen
6 komentar(a)
Ryanair, Foto: Shutterstock
Ryanair, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.03.2015. 14:29h

Upravni odbor najveće evropske niskotarifne avio kompanije, Ryanair, donio je odluku o pokretanju prekookeanskih letova za Sjedinjene Američke Države (SAD).

Prema riječima šefa marketinga, Kenija Dežjkobsa, prekookeanski letovi neće se prodavati pod Ryanair-ovim brendom.

Letovi će, kako je planirano, povezivati 12 do 14 evropskih destinacija s američkim gradovima, poput Bostona, Čikaga, Njujorka i Majamija.

Međutim, do prvih letova za američke destinacije proći će još par godina jer kompanija prvo mora nabaviti dugolinijske avione, prenosi Capital.ba.

Analitičari ocjenjuju da će se Ryanair obratiti Boeing-u koji čini okosnicu njegove flote. Zbog većeg obima posla u ovoj kompaniji, ipak se procjenjuje da će prvi Ryanair-ov prekookeanski let biti najranije 2020. godine.

Kako piše Daily Mail, cijena karte u jednom smjeru za let koji će povezivati evropski i američki grad iznosiće oko 15 dolara, ali će broj karata po toj cijeni biti ograničen.

Ryanair leti iz Podgorice za Brisel i London.

Preporučujemo za Vas