Survao se autobus, 42 osobe poginule

Nesreća se dogodila u planinskoj oblasti blizu grada Kampo Alegre
58 pregleda 0 komentar(a)
Zapaljen  autobus, Kolumbija, Foto: Reuters
Zapaljen autobus, Kolumbija, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2015. 09:06h

Najmanje 42 osobe poginule su sinoć kada je autobus izletIo sa puta i pao u provaliju u brazilskoj državi Santa Katarini, saopštio je portparol regionalne vlade.

Prema prvom bilansu nesreće, bilo je 30 mrtvih, ali je kasnije troje povrjeđene djece umrlo u obližnjoj bolnici i nađeno je još tijela na mjestu gdje je autobus pao, rekao je šef pres službe regionalne vlade Klaudio Tomas.

Mediji su objavili da je u vozilu, vlasništvu jedne turističke firme, bilo 50 putnika. Kako se navodi, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom u jednoj silaznoj krivini tog puta koji je poznat kao opasan.

Nesreća se dogodila u planinskoj oblasti blizu grada Kampo Alegre, udaljenog 250 kilometara od Florijanopolisa, glavnog grada te države.

Autobus je izletio s puta i pao u provaliju duboku 400 metara u planinskom lancu Dona Franciska, poznatoj turističkoj zoni.

Akcija spasavaja otežana je zbog noći i teškog terena, rekao je portparol lokalnih vlasti.

"Ima ljudi na planini, u autobusu, prikliještenih u olupini. Šanse da još nekog nađemo živog minimalne su", rekao je u saopštenju pukovnik Nelson Koeljo iz policije države Santa Katarina

Bonus video: