Njemica, članica Komunističke partije Turske poginula boreći se protiv ID

Hofmanova, pripadnica marksističko-lenjinističke Komunističke partije Turske, pridružila se kurdskim borcima prije oko šest mjeseci, rekao je Kalil
0 komentar(a)
Kurdi, Foto: Reuters
Kurdi, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.03.2015. 12:03h

Državljanka Njemačke stara 19 godina poginula je u Siriji boreći se zajedno sa kurdskim borcima protiv džihadista Islamske države.

Ivana Hofman je poginula u subotu boreći se na strani Jedinica za zaštitu kurdskog naroda (YPG), u blizini sirijskog sela Tel Tamr, izjavio je portparol YPG Navaf Kalil, saopštili su kurdski zvaničnici i aktivisti, a prenijela je agencija AP.

Hofmanova, pripadnica marksističko-lenjinističke Komunističke partije Turske, pridružila se kurdskim borcima prije oko šest mjeseci, rekao je Kalil.

Pogibiju 19-godišnje Njemice su potvrdili predsjednik iračke Kurdske stranke Serdar Sitr i Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu.

Hofmanova, čiji su roditelji iz Južnoafričke Republike a ona je rođena u Njemačkoj, treći je stranac, ali prvi ženski borac koji je poginuo boreći se na strani Kurda protiv Islamske države.

Bonus video: