Kairo: Preminuo dječak kojeg je nastavnik surovo pretukao

Učestalost zlostavljanja djece je u Egiptu u posljednje vrijeme dobilo alarmantne razmjere. Između januara i oktobra 2014. napadi na djecu su se u odnosu na trogodišnji prosjek povećali za 55 odsto, saopštio je egipatski Nacionalni savjet za djetinjstvo i materinstvo
0 komentar(a)
Dječak, nasilje, Foto: Shutterstock
Dječak, nasilje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.03.2015. 19:01h

Jedan 12-godišnji dječak iz Kaira preminuo je danas nakon što ga je nastavnik u subotu surovo pretukao, saopštilo je egipatsko ministarstvo obrazovanja.

Nasilni nastavnik je suspendovan, a pomenuto ministarstvo je iniciralo "hitnu istragu" kako bi se utvrdile okolnosti ovog slučaja, prenosi AFP.

Fizičko kažnjavanje je, inače, uobičajeno u egipatskim školama.

Šef forenzičkog odeljenja kairske policije Hišam Abdel Hamid je saopštio kako je preminuli dječak imao povrede glave i krvarenje u mozgu.

Učestalost zlostavljanja djece je u Egiptu u posljednje vrijeme dobilo alarmantne razmjere. Između januara i oktobra 2014. napadi na djecu su se u odnosu na trogodišnji prosjek povećali za 55 odsto, saopštio je egipatski Nacionalni savjet za djetinjstvo i materinstvo.

U ukupnom nasilju prema djeci, slučajevi po školama imaju udio od 50 odsto.

U septembru je direktor jednog kairskog sirotišta osuđen na tri godine zatvora zbog zlostavljanja maloljetne djece koja su mu bila povjerena.

Bonus video: