Avganistan: Zatvorenici ubili dva policajca, trećeg zapalili

"On je prebačen u bolnicu sa opekotinama na 75 odsto tijela i nalazi se u veoma kritičnom stanju", rekao je on, dodajući da je pet policajaca ranjeno dok su pokušavali da spase kolege
0 komentar(a)
Zatvor, Foto: Shutterstock
Zatvor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.03.2015. 13:23h

Zatvorenici u jednom zatvoru na sjeveru Avganistana ubili su dva policajca, a trećeg su zapalili nakon što su ih uzeli za taoce tokom pobune i pokušaja bjekstva.

Policajci su napadnuti dok su pretresali zatvorenike tražeći mobilne telefone, noževe i druge predmete prošvercovane u zatvor, rekao je general Fakir Muhamed Džavzdžani, šef policije sjeverne avganistanske pokrajine Džavzdžan.

"Prvo su uzeli tri policajca za taoce, a onda su dvojicu ubili i iskasapili njihova tijela. Trećeg su živog zapalili. On je prebačen u bolnicu sa opekotinama na 75 odsto tijela i nalazi se u veoma kritičnom stanju", rekao je on, dodajući da je pet policajaca ranjeno dok su pokušavali da spase kolege, prenosi AFP.

Džavzdžani je ispričao da je ubijen i jedan zatvorenik, dok je 15 ranjeno nakon što su zatvorenici pokušali da pobjegnu iz zatvora.

Abdulhai Hajat, šef savjeta provincije Džavzdžan, potvrdio je detalje o incidentu i dodao da su savjet i lokalne plemenske starješine intervenisali kako bi kriza bila okončana.

"Situacija je sada mirna, ali zatvorenici štrajkuju glađu", kazao je on.

U zatvorskom kompleksu, smještenom u glavnom gradu provincije Šebirganu, nalazi se oko 800 zatvorenika među kojima su kriminalci i talibani iz ove i susjedne provincije Sari Pul.

Bonus video: