Bacili mladića sa zgrade jer je homoseksualac

Islamska država je u novembru prošle godine kamenovala do smrti dva, navodna, homoseksualca u Siriji, javila je tada Sirijska opservatorija za ljudska prava
76 pregleda 25 komentar(a)
Sirija, ubistvo geja, Foto: Twitter
Sirija, ubistvo geja, Foto: Twitter
Ažurirano: 04.03.2015. 12:41h

Militanti Islamske države u Siriji bacili su sa zgrade još jednog mladića, optužujući ga da je gej.

Fotografije koje kruže internetom prikazuju krvožednu grupu ljudi koja stoji ispred zgrade u gradu Raka i posmatra ubistvo mlade žrtve.

Neki od njih su stajali na krovovima obližnjih zgrada kako bi imali bolji pogled na scenu, u kojoj čovjeka sa povezom preko očiju sa najviše zgrade drže, a potom bacaju muškarci sa bradama. Neki od njih su koristili mobilne telefone kako bi snimili ovo ubistvo.

Pretpostavlja se da je ubijeni mladić imao oko 20 godina.

Islamska država je u novembru prošle godine kamenovala do smrti dva, navodna, homoseksualca u Siriji, javila je tada Sirijska opservatorija za ljudska prava.

To je prvi put da su pripadnici Islamske države pogubili nekoga zbog homoseksualizma. Dvadesetogodišnjak je kamenovan do smrti u gradu Majadin, nakon što su pripadnici IS na njegovom telefonu, navodno, pronašli video klipove u kojima se vidi kako vodi ljubav s muškarcem.

U odvojenom incidentu osamnaestogodišnji muškarac je pogubljen u Deor Ezoru jer je bio, prema tvrdnjama nepotkrijepljenim dokazima, gej.

Bonus video: