Rajs: Dodatne sankcije Iranu loše za pregovore

Netanjahu je naglasio da će govoriti jasno pred Kongresom o prijetnji koju bi nuklearni Iran predstavljao za Izrael i za svijet
1 komentar(a)
Suzan Rajs, Foto: Beta/AP
Suzan Rajs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.03.2015. 07:53h

Dodatne sankcije protiv Irana zbog njegovih nuklearnih ambicija uništile bi međunarodne pregovore, upozorava članove američkog Kongresa savjetnik predsjednika SAD

"Kongres je odigrao izuzetno važnu ulogu u formulisanju sankcija Iranu, i sad ne bi trebalo to da pokvari", rekla je Suzan Rajs.

Ona je dodala da bi dodatne sankcije tokom pregovora uništile razgovore, podijelile međunarodnu zajednicu i dovele do toga da SAD budu okrivljene da neuspjeh, prenijele su agencije.

Rajs je ovo izjavila u Američko-izraelskom komitetu za javne poslove, najjačoj proizraelskoj lobističkoj organiziji u SAD, uoči obraćanja izraelskog premijera Benjamina Netanjahua američkom Kongresu, gdje u utorak dolazi na poziv republikanaca, bez prethodnog dogovora sa Bijelom kućom.

Izraelski lider duboko sumnja u napore Baraka Obame da postigne nuklearni sporazum s Iranom, strahujući da su SAD i pregovarački partneri te zemlje spremni da ostave Teheranu sposobnost da razvije nuklearno oružje.

Netanjahu je naglasio da će govoriti jasno pred Kongresom o prijetnji koju bi nuklearni Iran predstavljao za Izrael i za svijet.

Bonus video: