Asanž: SAD me nikada neće ostaviti na miru

"Telefoni i hard diskovi širom svijeta sada se prate. Svijet je zbog toga jedno ranjivo mjesto i to je opasno za sve", rekao je Asanž
1 komentar(a)
Džulijan Asanž, Foto: Reuters
Džulijan Asanž, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.03.2015. 18:09h

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž rekao je da ga Vlada Sjedinjenih Američkih Država nikada neće ostaviti na miru zbog objavljivanja povjerljivih američkih tajnih dokumenata 2010. godine i da je moguće da je osuđen na smrt.

On je u intervjuu za švajcarsku televiziju RTS rekao da niko u Evropi nije zaštićen od američkog programa praćenja, prenosi Srna.

"Telefoni i hard diskovi širom svijeta sada se prate. Svijet je zbog toga jedno ranjivo mjesto i to je opasno za sve", rekao je Asanž, koji se i dalje krije u ambasadi Ekvadora u Londonu.

On je dodao da će nastaviti da radi i ulaže napore da ljudi širom svijeta imaju pristup cenzurisanim podacima, jer su to informacije od suštinskog značaja za razumijevanje modernog svijeta.

Asanž je govorio i o bolu zbog razdvojenosti od porodice, rekavši da je to za njega i njegovu djecu veoma teško, ali da je to cijena koju mora da plati za svoja uvjerenja.

On je dodao da ne vjeruje u pozitivan ishod svog slučaja.

Bonus video: