Global tajms: Ubistvo lidera opozicije je besmisleno, jer opozicija postaje jača

"Političko ubistvo je najsramniji čin, zastario metod koji se rijetko koristi u strategiji savremenog civilizovanog svijeta", naveo je list u svom uvodniku
0 komentar(a)
Boris Njemcov, Foto: Reuters
Boris Njemcov, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.03.2015. 14:37h

Političko ubistvo je "zastario" metod, prenijeli su danas kineski Global tajms komentarišući ubistvo ruskog opozicionara Borisa Njemcova koje se dogodilo u petak u centru Moskve.

"Ubistvo lidera opozicije je posebno besmislen čin jer izaziva ogorčenje i dodatno jača opoziciju umjesto da je oslabi", naveo je list kineske Komunističke partije na engleskom, Global tajms.

Njemcov, bivši potpredsjednik ruske vlade za vrijeme Borisa Jeljcina i kasnije žestoki protivnik predsjednika Vladimira Putina, ubijen je iz vatrenog oružja u petak uveče kod Kremlja.

"Političko ubistvo je najsramniji čin, zastario metod koji se rijetko koristi u strategiji savremenog civilizovanog svijeta", naveo je list u svom uvodniku.

Global tajms je dodao da je Njemcov imao "ograničeni uticaj" zbog čega je njegovo ubistvo "u suprotnosti s logikom obične politke".

Rusija i Kina, saveznice u Savjetu bezbjednosti UN, nastoje da razviju bolju ekonomsku saradnju, posebno poslije uvođenja zapadnih sankcija Rusiji zbog ukrajinske krize.

"Kinesko društvo jedva čeka da vidi stabilnu Rusiju pod Putinovom vladavinom", dodao je list citirajući Ministarstvo inostranih poslova.

Bonus video: