"Preminuli argentinski tužilac bio kontradiktoran"

De Kiršnerova je ranije rekla da je Nisman dobio lažnu informaciju od jednog od agenata specijalne službe, koji je želio da diskredituje njenu vladu i da ne namjerava da napušta funkciju do izbora, zakazanih za oktobar
0 komentar(a)
Alberto Nisman, Foto: Beta-AP
Alberto Nisman, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.03.2015. 07:27h

Argentinska predsjednica izjavila je da je specijalni tužilac, koji ju je optuživao za ometanje istrage o terorističkom napadu iz 1994, bio kontradiktoran

Predsjednica Argentine Kristina Fernandes de Kiršner navodi da je preminuli tužilac imao i riječi hvale za nju.

Tužilac Alberto Nisman pronađen je 18. januara mrtav u svom stanu, ali još nisu razjašnjene okolnosti njegove smrti nekoliko sati pred planirano istupanje u Kongresu i obrazlaganje optužbi.

Obraćajući se u nedjelju pred poslanicima Kongresa, predsjednica Argentine je rekla da je Nisman pisao blagonaklono o njenim govorima u UN, usmjerenim na ostvarivanje pravde u slučaju bombaškog napada na jevrejski kulturni centar u Buenos Airesu, u kom je 1994. poginulo 85 ljudi.

De Kiršner je rekla da je to u suprotnosti sa njegovim optužbama da je ona sa drugim funkcionerima prikrivala "iranski trag" u istrazi.

"Kom Nismanu se prikloniti", upitala je ona, a prenosi AP.

De Kiršnerova je ranije rekla da je Nisman dobio lažnu informaciju od jednog od agenata specijalne službe, koji je želio da diskredituje njenu vladu i da ne namjerava da napušta funkciju do izbora, zakazanih za oktobar.

AFP je izvijestio da se desetine hiljada pristalica predsjednice okupilo u nedjelju ispred Kongresa, nekoliko dana pošto je federalni sudija odbio da pokrene sudski postupak protiv nje i poslije prošlomjesečnih masovnih skupova održanih u znak sjećanja na Nismana.

Bonus video: