TVRDNJE ŠEFICE DRŽAVE

"Preminuli argentinski tužilac bio kontradiktoran"

De Kiršnerova je ranije rekla da je Nisman dobio lažnu informaciju od jednog od agenata specijalne službe, koji je želio da diskredituje njenu vladu i da ne namjerava da napušta funkciju do izbora, zakazanih za oktobar
0 komentar(a)
Alberto Nisman, Foto: Beta-AP
Alberto Nisman, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.03.2015. 07:27h

Argentinska predsjednica izjavila je da je specijalni tužilac, koji ju je optuživao za ometanje istrage o terorističkom napadu iz 1994, bio kontradiktoran

Predsjednica Argentine Kristina Fernandes de Kiršner navodi da je preminuli tužilac imao i riječi hvale za nju.

Tužilac Alberto Nisman pronađen je 18. januara mrtav u svom stanu, ali još nisu razjašnjene okolnosti njegove smrti nekoliko sati pred planirano istupanje u Kongresu i obrazlaganje optužbi.

Obraćajući se u nedjelju pred poslanicima Kongresa, predsjednica Argentine je rekla da je Nisman pisao blagonaklono o njenim govorima u UN, usmjerenim na ostvarivanje pravde u slučaju bombaškog napada na jevrejski kulturni centar u Buenos Airesu, u kom je 1994. poginulo 85 ljudi.

De Kiršner je rekla da je to u suprotnosti sa njegovim optužbama da je ona sa drugim funkcionerima prikrivala "iranski trag" u istrazi.

"Kom Nismanu se prikloniti", upitala je ona, a prenosi AP.

De Kiršnerova je ranije rekla da je Nisman dobio lažnu informaciju od jednog od agenata specijalne službe, koji je želio da diskredituje njenu vladu i da ne namjerava da napušta funkciju do izbora, zakazanih za oktobar.

AFP je izvijestio da se desetine hiljada pristalica predsjednice okupilo u nedjelju ispred Kongresa, nekoliko dana pošto je federalni sudija odbio da pokrene sudski postupak protiv nje i poslije prošlomjesečnih masovnih skupova održanih u znak sjećanja na Nismana.