IZVELI STOTINE NAPADA

Netanjahu potvrdio izraelske napade na Siriju

Sirijske vlasti poslale su pismo Savjetu bezbjednosti UN, zahtijevajući osudu raketnih napada na Damask
761 pregleda 0 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu potvrdio je da je Izrael u prethodnih 36 sati napao mete u Siriji.

Benjamin Netanjahu je rekao da je Izrael izveo stotine napada protiv iranskih i meta libanskog Hezbolaha u toj susjednoj zemlji, prenijeli su izraelski mediji.

"Izraelske odbrambene snage napale su mete iranskog pokreta Hezbolah. Ovi napadi potvrđuju da smo odlučni da djelujemo protiv Irana u Siriji", rekao je Netanjahu.

Sirijske vlasti poslale su pismo Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija u kojem zahtijevaju od tog tijela da osudi raketne napade koje je Izrael izveo na Damask, prenijela je sirijska novinska agencija Sana.

Prema izvještaju te agencije, u pismu piše da su izraelski napadi imali za cilj da "produže krizu u Siriji i teroristički rat protiv Sirije i da podignu moral njihovih agenata u preostalim terorističkim džepovima", prenosi Tas.

Prethodno je jedan vojni zvaničnik rekao da je predgrađe Damaska bilo pod napadom raketa koji su izvele vazdušne snage Izraela iz susednih oblasti u Iranu.

Ruska agencija je prenijela da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila nekoliko raketa iznad Damaska, kao i da su eksplozije mogle da se čuju u sirijskoj prijestonici, piše Tanjug.

Rojters je prenio navode sirijske državne novinske agencije da su sirijske snage oborile "većinu izraelskih raketa" ispaljenih na predgrađe Damaska iz izraelskih borbenih aviona.

Takođe, navedeno je da je "izraelska agresija ograničena" na napad na jedno skladište na aerodromu u Damasku.

Preporučujemo za Vas