Protest ispred švajcarske ambasade u Teheranu: "Smrt Americi"

ake policijske snage čuvale su zgradu ambasade i nijesu dozvoljavale nikom da joj se približi
1 komentar(a)
Iran, Foto: Shutterstock
Iran, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.02.2015. 17:00h

Nekoliko stotina islamističkih studenata demonstriralo je danas u Teheranu da bi osudili ubistvo troje muslimanskih studenata prošle nedjelje u SAD, koje su iranski zvaničnici okarakterisali kao antimuslimanski akt.

Oko 300 demonstranata i pripadnika Basidž milicije (islamistički studenti) uzvikujući "Smrt Americi" više od sat vremena protestovali su ispred ambasade Švajcarske u Teheranu, pošto švajcarska predstavlja američke interese u Iranu.

Jake policijske snage čuvale su zgradu ambasade i nijesu dozvoljavale nikom da joj se približi.

Dvije sestre, Jusor Abu-Salha (21) i Razan Abu-Salha (19), kao i Jusorin suprug Deah Šadi Barakat (23) ubijeni su iz vatrenog oružja prošle nedjelje u svom stanu u Čapel Hilu, u jugoistočnom dijelu SAD.

Ubio ih je čovjek koji tvrdi da je protiv svake religije.

Policija nije utvrdila da li su žrtve, koje su palestinskog porijekla, ubijene zbog njihove vjere ili zbog svađe između susjeda, što je navela lokalna policija u svojoj preliminarnoj istrazi.

Više iranskih zvaničnika osudili su ubistvo tri studenta i različit pristup medijia i stranih zapadnih zvaničnika kada se radi o ubistvu muslimana.

Švajcarska predstavlja interese SAD u Iranu od kada su prekinuti američko-iranski diplomatski odnosi poslije napada na američku ambasadu u Teheranu 1979. godine, kada su islamistički studenti uzeli 52 diplomate i civila kao taoce i držali ih više od godinu dana.

Bonus video: