Lider Hong Konga: Narode, ugledaj se na ovce

Leung, kojem su kritičari nadjenuli nadimak "vuk" zbog njegove lukavosti i nepouzdanosti, uputio je tu poruku građanima Hong Konga povodom lunarne Nove godine, kojom počinje Godina ovce
0 komentar(a)
ovca, Foto: Shutterstock
ovca, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.02.2015. 10:37h

Lider Hong Konga Leung Čun-jing, kojeg podržava zvanični Peking, pozvao je danas građane Hong Konga da se ugledaju na "blage i nježne ovce".

Leung, kojem su kritičari nadjenuli nadimak "vuk" zbog njegove lukavosti i nepouzdanosti, uputio je tu poruku građanima Hong Konga povodom lunarne Nove godine, kojom počinje Godina ovce, prenijela je agencija AP.

"Ovce se generalno smatraju blagim i nježnim životinjama, koje mirno žive u grupama", istakao je Leung, nepopularni čelnik Hong Konga, poprišta višemjesečnih prodemokratskih protesta 2014. godine.

"Prošla godina nije bila laka za Hong Kong. Naše društvo je prepuno razlika i konflikata. Nadam se da će se sljedeće godine naš narod ugledati na karakter ovaca i ujediniti se na odgovarajući način u korist budućnosti Hong Konga", rekao je Leung.

Hiljade demonstranata su lani tokom 11 nedjelja okupirali ulice Hong Konga, a policija je više puta tokom tih protesta ispalila suzavac i biber-sprej.

Bonus video: