Južna Koreja: Ćerka direktora avio kompanije kriva za bahatost

Ćo je negirala da je bila agresivna prema šefu posade, koji je ispričao da ga je natjerala da klekne i traži oproštaj
0 komentar(a)
Ćo Hujin-ah, Foto: Reuters
Ćo Hujin-ah, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2015. 09:49h

Sud u Seulu proglasio je krivom Ćo Hujin-ah, jer je prekršila zakon avio-saobraćaja i nezadovoljna uslugom u avionu - zatražila da on promijeni svoju rutu.

Ćo Hujin-ah, ćerka direktora korejske aviokompanije zatražila je 5. decembra prošle godine da glavni stjuart i šef posade na liniji Njujork-Seul napusti avion, zbog čega je letjelica morala da se vrati na izlaz na aerodromu Kenedi u Njujorku.

Takav zahtjev uslijedio je pošto se 40-godišnja Ćo Hujin-ah razbijesnela - jer su joj australijske orahe donijeli u kesici - umjesto u činiji.

Tužilašto je zatražilo tri godine zatvora za Ćo Hujin-ah, pošto je utvrđeno da je ona prekršila zakon, jer je promijenila plan leta, koji zvanično počinje od trenutka kada je avion u pokretu.

Ćo Hujin-ah odbacila je sve tačke optužnice, između ostalog i to da je bila agresivna prema šefu posade, Park Čang-Jingu. On je ispričao da ga je Ćo Hujin-ah natjerala da klekne i traži oproštaj.

Incident je izazvao veliku medijsku pažnju, a najviše se govorilo o veoma čestom arogantnom ponašanju djece moćnih ljudi u Južnoj Koreji.

Bonus video: