Apel roditelja otete humanitarke

IS je saopštila da je Kajla Žan Miler poginula u vazdušnim mapadima jordanskih ratnih aviona na sirijski grad Raka, koji su džihadisti samoproglasili za svoj "glavni grad"
309 pregleda 1 komentar(a)
Kajla Miler, Foto: Beta-AP
Kajla Miler, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.02.2015. 11:23h

Roditelji zarobljene američke humanitarne radnice za koju ID tvrdi da je poginula u vazdušnim napadima, izrazili su danas nadu da je ona još uvijek živa.

Oni su uputili apel džihadistima da stupe u kontakt sa njima.

IS je saopštila da je Kajla Žan Miler poginula u vazdušnim mapadima jordanskih ratnih aviona na sirijski grad Raka, koji su džihadisti samoproglasili za svoj "glavni grad". Medjutim, Vašington je saopštio da nema dokaza za tu tvrdnju i odbio je da potvrdi njenu smrt dok se roditelji humanitarne radnice (26) iz Arizone nadaju da ona nije poginula, prenio je AFP. "Mi se i dalje nadamo da je Kajla živa. Poslali smo vam privatnu poruku i molimo vas da nam privatno odgovorite", kaže se u izjavi njenih roditelja Karla i Marše Miler koju je objavila američka televizija NBS. Oni su apelovali za njen bezbjedan povratak i rekli da su ranije kontaktirali sa ekstermistima Islamske države nakon njenog zarobljavanja u avgustu 2013. godine. Avioni koalicionih snaga bombardovali su položaje izvan grada Raka posle molitve u petak, saopštila je Islamska država (IS) na sajtu džihadista i navela da je zarobljena američka humanitarna radnica poginula u napadima.

Ona je 2012. godine otišla na sirijsko-tursku granicu da bi učestvovala u pružanju pomoći izbjeglicama koji beže od građanskog rata i zarobljena je u Alepu. Iz Jordana su najavili odlucan, snažan i strašan odgovor na okrutno pogubljenje jordanskog pilota koga su živog spalili džihadisti Islamske države. Pilota su proglasili mučenikom i saopštili da njegova krv neće biti prolivena uzalud.

Bonus video: