Simens planira da otpusti 7.400 radnika

Kejzer je jesenas rekao da Simens mora da smanji broj zaposlenih jer želi da boljom organizacionom strukturom i pojednostavljenjem regionalnog poslovanja skreše troškove za oko milijardu eura
0 komentar(a)
Simens, Foto: Shutterstock
Simens, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.02.2015. 11:32h

Njemački Simens AG (Siemens) planira da u cilju smanjenja troškova u fabrikama širom svijeta otpusti 7.400 zaposlenih, što je oko dva odsto ukupne radne snage najveće evropske inženjering kompanije.

Pozivajući se na dobro upućene izvore, agencije danas prenose da bi direktor Simensa Džo Kejzer (Joe Kaeser) smanjenje broja zaposlenih mogao da objavi možda već ove nedjelje.

U Njemačkoj će, kako se navodi, Simens smanjiti broj zaposlenih za oko 3.300 a analitičari kažu da će bez posla uglavnom ostati adminstrativni radnici.

Kejzer je jesenas rekao da Simens mora da smanji broj zaposlenih jer želi da boljom organizacionom strukturom i pojednostavljenjem regionalnog poslovanja skreše troškove za oko milijardu eura.

Prvi čovjek Simensa tada je rekao i da bi reorganizacija mogla da pogodi čak 11.600 radnih mjesta a da će konačan broj biti utvrđen nakon pregovora sa sindikatima.

Planovi za smanjenje radne snage stižu u trenutku kada posustaju Simensovi ogranci koji rade za sektore zdravstva i energetike, a koji su nekada bili najcjenjeniji dio kompanije.

Bonus video: