NIŠTA OD DIJALOGA

Kim Džong Un tvrdi da je spreman za nuklearni rat sa SAD

Kim je odbacio mogućnost svakog dijaloga sa trenutnim vlastima SAD, navodeći da "nema želje da se pregovara sa bijesnim psima"
4 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2015. 11:16h

Rukovodstvo Sjeverne Koreje tvrdi da je spremno da uđe u nuklearni rat sa SAD, pošto je Vašington pozvao Pjongjang da ispuni svoje obaveze po pitanju denuklearizacije, prenosi ruski medij News.ru.

Tokom redovnih vojnih vežbi, lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un rekao je da su Korejci "spremni za svaki rat u kome bi se koristilo i konvencionalno i nuklearno oružje".

On je, takođe, odbacio mogućnost svakog dijaloga sa trenutnim vlastima SAD, navodeći da "nema želje da se pregovara sa bijesnim psima". Mediji su ranije spekulisali o mogućim razgovorima između SAD i Sjeverne Koreje.

Specijalni američki predstavnik za Sjevernu Koreju San Kim izrazio je tokom posjete Pjongjangu razočaranje jer nije uspio da se sastane sa predstavnikom Sjeverne Koreje. Ovo je podstaklo glasine da će SAD pokušati da stupe u dijalog sa Pjongjangom. Portparolka Stejt departmenta Džen Psaki, međutim, rekla je kasnije da je dijalog isključen, sve dok Sjeverna Koreja ne ispuni svoje obaveze o denuklearizaciji.

Preporučujemo za Vas