U Ohaju odloženo sedam pogubljenja

DKC je revidirao svoj protokol za izvršenje smrtne kazne poslije egzekucije Denisa Mekgvajera u januaru 2014. koja je trajala je 26 minuta, najduže od 1999, od kada je Ohajo ponovo počeo da izvršava smrtne kazne
0 komentar(a)
injekcija, smrtna kazna, Foto: Shuterstock
injekcija, smrtna kazna, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 31.01.2015. 11:48h

U američkoj saveznoj državi Ohajo odložena su pogubljenja sedam osuđenika na smrt, saopštile su vlasti poslije nekoliko neuspjelih egzekucija smrtonosnom injekcijom širom zemlje prošle godine.

Sekretarijat za rehabilitaciju i kazneno popravne mjere (DRC) saopštio je da je obustavio izvršenje smrtnih kazni dok se ne nabave nove hemikalije smrtonosnih injekcija.

U saopštenju DRC kaže se da su "revidirani datumi egzekucija sedam osuđenika da bi se nastavile neophodne pripreme za donošenje i sprovođenje novog protokola za izvršenje smrtnih kazni", prenio je AFP.

DKC je revidirao svoj protokol za izvršenje smrtne kazne poslije egzekucije Denisa Mekgvajera u januaru 2014. godine koja je trajala je 26 minuta, najduže od 1999, od kada je Ohajo ponovo počeo da izvršava smrtne kazne.

Duga i napeta egzekucija Mekvajera, sa tada netestiranom kombinacijom hemikalija izazvala je kritike zbog, kako je navedeno, okrutne i neobične kazne.

Bonus video: