Prva bitkoin berza u Americi

Uoči otvaranja prve berze za trgovinu bitkoinom u SAD, vrijednost te valute se vratila na preko 300 dolara, što je za 50 dolara više od jučerašnje vrijednosti
0 komentar(a)
Bitkoin, Foto: Beta/AP
Bitkoin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.01.2015. 16:07h

Američka start-ap kompanija Koinbejz otvorila je prvu bitkoin berzu u SAD, u nastojanju da virtuelna valuta dobije veću legitimnost i privuče više korisnika.

"Nova berza je osigurana od potencijalnih krađa zaposlenih i hakerskih napada", saopštila je američka kompanija, nakon što je pitanje bezbjednosti bitkoina nedavno izazvalo zabrinutost usljed sve većeg broja krađa na postojećim berzama, javlja američki portal "USA".

Početkom ovog mjeseca, slovenačka berza BitStamp saopštila je da je oko 19.000 bitkoina, u vrijednosti od 5,4 miliona dolara, pokradeno zbog hakerskog upada. Otkako je najveća svjetska berza za trgovinu bitkoinom, Mt. Gox, prošle godine doživjela kolaps, pristalice bitkoina su postale jako sumnjičave.

Uoči otvaranja prve berze za trgovinu bitkoinom u SAD, vrijednost te valute se vratila na preko 300 dolara, što je za 50 dolara više od jučerašnje vrijednosti.

Bonus video: