Filipini: Dok je Papa držao misu, volonterka poginula

Žena je bila volonterka Katoličke službe za pomoć i bila je jedna od 150.000 osoba koje su prisustvovale današnjim vjerskim ceremonijama, nedaleko od aerodroma u Taklobanu
0 komentar(a)
Filipini, posjeta pape, Foto: Reuters
Filipini, posjeta pape, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2015. 14:51h

Jedna volonterka (27) pri crkvi umrla je pošto je na nju, tokom mise koju je u filipinskom gradu Taklobanu služio rimokatolički poglavar papa Franjo, pala skela.

Žena je bila volonterka Katoličke službe za pomoć i bila je jedna od 150.000 osoba koje su prisustvovale današnjim vjerskim ceremonijama, nedaleko od aerodroma u Taklobanu.

Lokalna televizija citirala je doktora iz bolnice u koju je primljena žena, koji je naveo da je preminula od frakture lobanje.

Lokalni mediji prenose da je platforma za zvučnike napravljena od skela i da je jedna od njih pala zbog iznenadnog naleta vjetra. Inače, tokom cijele ceremonije padala je jaka kiša.

Portparol Vatikana rekao je da je papa informisan o tragičnom događaju. Franjo, koji je prije Filipina posjetio Šri Lanku, došao je u Takloban da bi pružio utjehu žrtvama tajfuna iz 2013. godine.

Filipini su jedna od pet svjetskih zemalja sa najvećom hrišćanskom populacijom.

Bonus video: