Obama i Kameron: Pravimo front protiv terorizma

"Kada su vrijednosti koje njegujemo brutalno napadnute u Parizu, svijet je odgovorio ujedinjeno", naveli su Obama i Kameron
4 komentar(a)
Dejvid Kameron, Barak Obama, Foto: Beta/AP
Dejvid Kameron, Barak Obama, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.01.2015. 07:44h

Predsjednik SAD Barak Obama i britanski premijer Dejvid Kameron obećali su ujedinjeni front protiv islamskih ekstremista, poslije niza napada u Francuskoj, u zajedničkom uvodniku koji je objavio britanski "Tajms".

U zajedničkom uvodniku, koji je objavljen uoči Kameronove posjete Vašingtonu, rekli su da je bezbjednost neophodna za ekonomsku snagu i da će se dvije zemlje zajedno boriti protiv terorizma.

"Zajedno ćemo se suprotstavljati onima koji ugrožavaju naše vrijednosti i naš način života. Kada su vrijednosti koje njegujemo brutalno napadnute u Parizu, svijet je odgovorio ujedinjeno", naveli su Obama i Kameron.

"Mi ćemo poraziti ove varvarske ubice i njihovu izopačenu ideologiju kojom pokušvaju da opravdaju ubijanje nevinih ljudi", poručili su oni. Obama i Kameron su završili uvodnik riječima da će nastaviti da vrše pritisak na Rusiju zbog "agresivnih postupaka" u Ukrajini.

Bonus video: