Izvinjenje kongresmena zbog upoređivanja Obame i Hitlera

On je tvitovao da je čak i "Hitleru bilo bitnije da stigne u Pariz nego Obami", aludirajući na Hitlerovu posjetu tom pokorenom gradu tokom Drugog svjetskog rata
2 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2015. 07:44h

Republikanski poslanik u Kongresu SAD Rendi Veber izvinio se zbog tvita u kojem je šefa države Baraka Obamu uporedio sa Adolfom Hitlerom.

"Nije mi bila namjera da trivijalizujem holokaust, niti da predsjednika upoređujem sa Adolfom Hitlerom", napisao je Veber u izvinjenju.

On je tvitovao da je čak i "Hitleru bilo bitnije da stigne u Pariz nego Obami", aludirajući na Hitlerovu posjetu tom pokorenom gradu tokom Drugog svjetskog rata.

Obama je na meti kritike domaće i svjetske javnosti jer se nije pridružio ostalim svjetskim liderima na maršu solidarnosti u nedjelju u Parizu, koji je održan u znak sjećanja na žrtve napada na pariski satirični dnevnik "Šarli ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi, i još nekoliko terorističkih napada u Francuskoj prošle sedmice.

Američke demokrate u Kongresu, Veberov tvit su okarakterisale kao "podao".

Veber se izvinio svima koju su se uvrijedili zbog njegovog tvita, navodeći da mu je jedina namjera bila da kritikuje Obamino odsustvo akcije.

Bonus video: