Davos dočekuje moćnike, nema Putina

"Lideri današnjice suočavaju se sa do sada nepoznatim izazovima zbog njihove složenosti, brzine i međusobne povezanosti. Prioritet u 2015. je način njihovog prevazilaženja", rekao je osnivač Foruma
1 komentar(a)
Svjetski ekonomski samit u Davosu, Foto: Flickr
Svjetski ekonomski samit u Davosu, Foto: Flickr
Ažurirano: 07.01.2015. 09:41h

Svjetski ekonomski forum u Davosu održaće se od 21. do 24. januara pod nazivom "Novi globalni kontekst", saopštili su organizatori.

Očekuje se rekordno učešće. Više od 2.500 učesnika iz 140 zemalja očekuje se u Davosu, malom skijalištu u švajcarskim Alpima, gdje se svake godine okuplja politička i ekonomska elita iz cijelog svijeta.

Organizatori 45. izdanja Foruma naveli su da očekuju više od 300 šefova država i članova vlada. Ranije je saopšteno da rusku delegaciju ove godine neće predvoditi predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Pored državnika i ekonomista, na forum obično dolaze i dobitnici Nobelove nagrade, predstavnici međunarodnih organizacija, civilnog društva i medija.

"Lideri današnjice suočavaju se sa do sada nepoznatim izazovima zbog njihove složenosti, brzine i međusobne povezanosti. Prioritet u 2015. je način njihovog prevazilaženja", rekao je predsjednik i osnivač Foruma Klaus Švab.

Među kopredsjedavajućim ove godine biće predsjednik Svjetske banke Džim Jong Kim i direktor Gugla Erik Šmit.

Detaljan spisak učesnika biće objavljen 14. januara.

Bonus video: