Islamska država otela 170 muškaraca zbog dvije zapaljene zastave

Stanovnik Al-Šadžare je rekao da su žene molile ekstremiste da ne neude muškarcima, a da su pripadnici Islamske države naveli da će "istražiti slučaj" i kazniti samo one koji su odgovorni za paljenje zastave
0 komentar(a)
Islamska država, Foto: Beta-AP
Islamska država, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.01.2015. 10:04h

Ekstremisti Islamske države odveli su 170 muškaraca iz dva sela na sjeveru Iraka, dok su tragali za ljudima koji su zapalili njihove zastave.

Neimenovani zvaničnik obavještajne službe je rekao da je 170 muškaraca odvedeno iz sela Al-Šadžara i Garib, u provinciji Kirkuk, pošto su u toj oblasti zapaljene dvije zastave Islamske države.

"Pripadnici Islamske države, koji su se dovezli sa oko 30 vozila, odvezli su kidnapovane ljude u centar Havidže", obližnjeg grada gdje imaju sud i zatvor, naveo je zvaničnik.

Stanovnik Al-Šadžare je rekao da su žene molile ekstremiste da ne neude muškarcima, a da su pripadnici Islamske države naveli da će "istražiti slučaj" i kazniti samo one koji su odgovorni za paljenje zastave.

Iz Gariba navode da je odvedeno oko 90 ljudi iz tog sela, kao i da ekstremisti tragaju za 15 muškaraca koji su zapalili njihovu zastavu, prenijela je agencija AFP.

Bonus video: