Zapalili svoj brod natovaren eksplozivom zbog kontrole

Indijska služba bezbjednosti saopštila je da je do eksplozije došlo pošto su njeni pripadnici zaustavili brod u pokušaju da ga pretraže
0 komentar(a)
eksploziv, Foto: Shutterstock
eksploziv, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.01.2015. 13:33h

Sva četiri Pakistanca, člana posade, poginula su nakon što su sami zapalili ribarski brod natovaren eksplozivom, kako bi izbjegli kontrolu obalske straže.

Indijska služba bezbjednosti saopštila je da je do eksplozije došlo pošto su njeni pripadnici zaustavili brod u pokušaju da ga pretraže.

U saopštenju je navedeno da je posada broda namjeravala da "izvrši ilegalnu transakciju" u trenutku kad je brod presretnut u novogodišnjoj noći u Arapskom moru, 365 kilometara od zapadne indijske obale.

Obalska straža je pratila brod skoro sat vremena i ispaljivala hice upozorenja prije nego što je uspjela da zaustavi brod.

Članovi posade su se sakrili ispod palube, zapalili vatru koja je dovela do eksplozije, a onda i do potonuća ribarskog broda.

Portparol indijske obalske straže Adžaj Kumar Pandej nije htio da komentariše da li je eksploziv na pakistanskom brodu trebalo da bude upotrijebljen za napad na indijskoj teritoriji.

Indija je pojačala kontrolu duž svoje duge morske obale pošto je 2008. godine 10 naoružanih Pakistanaca stiglo gumenim čamcem u Mumbaj, gdje su izveli napade na dva luksuzna hotela, željezničku stanicu i jevrejski centar.

Bilans stravičnih napada bio je 166 žrtava, podsjeća Rojters.

Bonus video: