Hamas optužio Abasa za neuspjeh rezolucije u UN

Prema njegovim riječima, nacrt rezolucije je naišao i na protivljenje samih Palestinaca, jer "prijeti njihovim pravima, zbog davanja velikih ustupaka" Izraelu
0 komentar(a)
SB UN, Foto: Reuters
SB UN, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.12.2014. 15:26h

Palestinski radikalni pokret Hamas optužio je danas palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa za neuspjeh u Savjetu bezbjednosti UN koji je odbio rezoluciju o kraju izraelske okupacije na palestinskim teritorijama.

"To je još jedan neuspjeh u rješavanju spora između palestinske vlade i okupatora. To je bila Abasova jednostrana odluka", rekao je Frans presu portparol Hamasa Favzi Barhum.

Prema njegovim riječima, nacrt rezolucije je naišao i na protivljenje samih Palestinaca, jer "prijeti njihovim pravima, zbog davanja velikih ustupaka" Izraelu.

Drugi palestinski islamistički pokret, Islamski džihad, saopštio je danas da je od početka bio protiv rezolucije uz ocjenu da je Abas trebalo da povuče tu rezoluciju.

Za nacrt rezolucije o okončanju izraelske okupacije palestinskih teritorija u roku od tri godine, glasali su Rusija, Kina i Francuska, dok su Australija i SAD - saveznici Izraela, bili protiv. Pet zemalja, među kojima Velika Britanija, bilo je uzdržano.

Bonus video: