SAD neće podržati nacrt rezolucije Palestinaca

"Nastavićemo da pregovaramo i sa njima (Izraelcima), a i sa Amerikancima, ako su za to spremni i voljni, kako bismo možda uspjeli da u Savjetu bezbjednosti usvojimo dokument koji će otvoriti vrata miru", rekao je palestinski predstavnik
0 komentar(a)
SB UN, Foto: Reuters
SB UN, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2014. 07:04h

Sjedinjene Države neće podržati novi palestinski predlog nacrta rezolucije upućen Savjetu bezbjednosti UN, izjavila je portparolka američkog Stejt Departmenta, Džen Psaki.

To nije nešto što bismo mi podržali, izjavila je Psaki novinarima, prenio je Rojters.

Ranije je izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman kao "opsenu" opisao nacrt rezolucije, koja poziva na postizanje mirovnog sporazuma u roku od godinu dana i okončanje okupacije palestinskih teritorija do 2017. godine.

Liberman smatra da je palestinski nacrt rezolucije kontraproduktivan, navodi Rojters.

Nacrt je Savjetu bezbjednosti UN predstavio Jordan, rekao je palestinski predstavnik Rijad Mansur i dodao da Palestinci neće vršiti pritisak da tekst bude brzo usvojen.

"Nastavićemo da pregovaramo i sa njima, a i sa Amerikancima, ako su za to spremni i voljni, kako bismo možda uspjeli da u Savjetu bezbjednosti usvojimo dokument koji će otvoriti vrata miru", rekao je palestinski predstavnik, prenosi AFP.

Bonus video: