Hong Kong: Demonstranti do četvrtka da uklone barikade i šatore

Pol Tse, advokat kompanije za autobuski saobraćaj koja je podnijela sudu zahtjev za raščišćavanje najavio je da će radnici krenuti da uklanjaju barikade u četvrtak u 9 sati izjutra
0 komentar(a)
Hong Kong, protesti, Foto: Reuters
Hong Kong, protesti, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2014. 09:12h

Demonstranti u Hong Kongu imaju rok do četvrtka ujutro da napuste protestni kamp, koji već više od dva mjeseca blokira saobraćaj u tom gradu, prije nego što vlasti krenu u njegovo raščišćavanje, saopštile su danas tamošnje vlasti.

Sud je naložio da se iz dijela grada Admiralti, gdje se nalazi glavni kamp demonstranata, raščiste barikade, šatori i drugi predmeti koji blokiraju saobraćaj, prenijela je agencija AP.

Pol Tse, advokat kompanije za autobuski saobraćaj koja je podnijela sudu zahtjev za raščišćavanje najavio je da će radnici krenuti da uklanjaju barikade u četvrtak u 9 sati izjutra.

"Želio bih javno da apelujem na studente da se sklone sa te lokacije, dok još ima dovoljno vremena", rekao je Tse novinarima, dodajući da će kompanija dati demonstrantima dovoljno vremena da spakuju svoje stvari i napuste mjesto protesta.

List "Saut Čajna Morning Post" je objavio da će u raščišćavanju mjesta protesta učestvovati oko 3.000 policajaca.

Studenti u Hong Kongu protestuju već 73 dana, tražeći veću demokratiju u tom gradu.

U početku se na ulicama Hong Konga okupljalo i po 200.000 ljudi, ali je taj broj značajno pao pa se sada u kampu u dijelu grada Admiralti, u blizini gradske vijećnice, nalazi tek nekoliko desetina ljudi.

Bonus video: