Žestok odgovor Damaska: Gađaćemo aerodrom u Tel Avivu

Izrael je ciljao skladišta oružja, obavještajnu lokaciju i vojni kamp za obuku, te više baterija sirijske protivvazdušne odbrane. Napadi su bili odmazda za napad raketom iranske proizvodnje koju su ispalile iranske snage u Siriji, navela je vojska
3051 pregleda 1 komentar(a)
Damask, Foto: Reuters
Damask, Foto: Reuters

Zvanični Damask je, kako prenosi "Russia Today", objavio da će "vratiti" Izraelu za vazdušne napade ukoliko Savjet bezbjednosti UN hitno ne zabrani upade u sirijski vazdušni prostor Izraelu.

Podsjetimo, izraelska vojska izvela je vazdušne napade na teritoriju Sirije u noći između nedjelje i ponedjeljka. Kako je saopšteno, meta napada su bile sirijske i iranske mete u Siriji, uključujući pozicije iranske Snage Kuds koja pripada Revolucionarnoj gardi, prenosi Tanjug.

Izrael je ciljao skladišta oružja, obavještajnu lokaciju i vojni kamp za obuku, te više baterija sirijske protivvazdušne odbrane. Napadi su bili odmazda za napad raketom iranske proizvodnje koju su ispalile iranske snage u Siriji, navela je vojska.

U tim napadima je poginula dvadeset jedna osoba.

S druge strane, agencija AP ocjenjuje da je preuzimanjem odgovornosti za taj ali i drugi niz napada iz vazduha, Izrael odstupio još više od dugotrajne politike prikiravanja ili umanjivanja značaja svojih vojnih aktivnosti u susjednoj Siriji.

Uz zahtjev SB UN da se hitno usvoje mjere koje će zaustaviti izraelske upade u vazdušni prostor Sirije od strane Izraela, sirijski predstavnik u UN je ujedno optužio Francusku, Veliku Britaniju i SAD, koje su stalne članice SB, da podržavaju i ohrabruju izraelsku agresiju.

Bonus video: